Tog este o "unitate de masura pentru rezistenta termica a materialelor". Valoarea indicata de Tog determina grosimea sacului de dormit si cat de calduros este acesta pentru copil. Cu cat este mai mare valoarea Tog, cu atat grosimea sacului este mai mare, deci sacul este mai calduros. Indicatorii Tog au fost determinati in laborator, in colaborare cu Intertek, pentru fiecare material din care sunt confectionati sacii de dormit.
Este important de mentionat ca determinarea temperaturii optime a copilului trebuie realizata tinand cont de grosimea sacului de dormit dar si de grosimea hainelor cu care este imbracat copilul in timpul somnului. Totodata, trebuie tinut cont de temperatura obisnuita din casa si nu de temperatura de afara.

Slumbersac ofera saci de dormit disponibili in mai multe grosimi, astfel:
  • 0.5 Tog - material necaptusit, respirabil, potrivit pentru vara si temperaturi in camera de peste 24 de grade Celsius
  • 1.0 Tog - potrivit pentru primavara si toamna la o temperatura a camerei de 18 - 24 de grade Celsius
  • 2.5 Tog - material captusit, potrivit pentru orice sezon si o temperatura in camera de 15 - 21 grade Celsius
  • 3.5 Tog - material cu captuseala groasa, potrivit pentru iarna si temperaturi in camera mai mici de 18 grade Celsius

web-ready-25.jpg
Informatiile din tabelul de mai sus reprezinta doar o recomandare si este necesar ca un adult sa verifice in permanenta temperatura copilului in timpul somnului. Daca mainile si picioarele copilului sunt reci, nu este un lucru neobisnuit, insa transpiratia la baza gatului indica faptul ca copilul s-a supraincalzit.